Baniermasten

GB Vlaggen beschikt over verschillende vlaggenmasten voor jouw banier. De RotoPro fabriceren we zelf en is hét pronkstuk van GB Vlaggen. Maar ook voor een baniermast met een vast of hijsbaar baniersysteem ben je bij ons aan het juiste adres. 

Rotopro

Het pronkstuk van GB Vlaggen: onze zelf gefabriceerde baniermast! Deze mast staat op lagers en kan daardoor om zijn eigen as draaien. Hierdoor gaat de vlag langer mee én slijt je mast minder snel. De mast is aluminium conisch (kegelvormig) en verkrijgbaar in wit poedercoat, zwart poedercoat of geanodiseerd.

Makkelijk, veilig en duurzaam

Onze baniermast is voorzien van een makkelijk hijsbaar systeem. De banierhouder zit namelijk verwerkt in een rails. Zo hijs je de banier gemakkelijk omhoog. Doordat de mast om zijn eigen as draait, draait deze met de wind mee. Zo trekt de wind niet aan de vlag waardoor deze minder snel slijt. Alles zit netjes weggewerkt achter een aluminium deurtje. Dit is ook tegen diefstal en vernieling.

De kleur van onze baniermast blijft langer goed. Niet alleen doordat de mast volledig bestaat uit aluminium in plaats van plastic. Maar ook door de rails waar de banier aan bevestigd zit. Wanneer de banier namelijk met een (inwendig) koord vast zit, heeft deze gewichten en ringen om de paal nodig om de banier op zijn plek te houden. Deze bewegen met de wind mee en kunnen daardoor de mast beschadigen en de kleur aantasten.

mast met hijsbaar baniersysteem

Deze baniermast heeft een doorsnede van 90 mm. De mast is cilindrisch, wat betekent dat deze zowel boven als beneden dezelfde doorsnede heeft. Doordat de banierhouder vast zit aan een koord, kun je jouw banier makkelijk en snel vervangen. De banierhouder draait aan de bovenkant met de wind mee. 

  • Aluminium mast, cilindrisch
  • Verkrijgbaar in wit poedercoat of beschermd aluminium 
  • 6 tot 10 meter

Kantelmast met draaidop

Deze mast heeft geen hijsbare banierhouder en moet altijd gekanteld worden voor een vlagwissel. De mast is leverbaar in aluminium cilindrisch, een mast met zowel boven als beneden dezelfde doorsnede, en polyester conisch (kegelvormig). 

  • 6 tot 10 meter

Baniermast met liersysteem

Kies je voor een baniermast met liersysteem? Dan maakt de vlaggenmast minder lawaai. Dit komt doordat masten met een liersysteem zijn voorzien van een inwendig lint. Deze bedien je eenvoudig met een meegeleverde lierslinger en het gewicht dat aan de vlag wordt bevestigd, zorgt ervoor dat de banier op zijn plek hangt. 

  • Rechte vlag of hoge vlag

KENMERKEN VAN ONZE ROTOPRO

  • Draait 360 graden, om zijn eigen as!
  • Aluminium mast, kegelvormig
  • Verkrijgbaar in wit en zwart poedercoat of geanodiseerd (beschermd aluminium)
  • Behoudt zijn kleur
  • 6 tot 12 meter